چگونه با ضعف بدن در ماه رمضان مقابله کنیم؟

پاراف چگونه با ضعف بدن در ماه رمضان مقابله کنیم؟ : خوردن سبزیجات و میوه‌ها در فاصله افطار تا سحر، در کاهش ضعف بدن مؤثر است.استفاده از میوه‌ها و سبزی‌ها به طور مختلف شامل سالاد، پخته و تازه برای همه گروه‌های سنی در تمام روزهای سال توصیه می‌شود که این امر در ماه رمضان بسیار اهمیت پیدا می‌کند. تأکید بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات به خصوص در دوران روزه‌داری به این دلایل می‌باشد. سبزی‌ها و میوه‌های تازه به دلیل وجود فیبر از یبوست جلوگیری می‌کنند، همچنین میوه‌ها و سبزی‌ها به دلیل داشتن مواد معدنی بالا از ضعف شخص در طول دوره روزه‌داری جلوگیری می‌کند و به دلیل وجود آب در ساختار میوه‌ها و سبزی‌ها به رفع تشنگی هم کمک شایانی می‌کند.

توصیه می‌شود روزانه ۵-۳ واحد سبزی به صورت‌های مختلف و ۴-۲ واحد میوه در انواع مختلف استفاده شود.این واحدهای توصیه شده می‌تواند به عنوان مثال به ازای هر میوه بزرگتر ۱ واحد منظور شود و برای میوه‌های کوچکتر نصف لیوان از اینگونه میوه‌ها یک واحد غذایی محسوب می‌شود.

منابع حیوانی و گیاهی در ماه مبارک رمضان که پنیر، شیر، غلات و حبوبات است برای افزایش نیرو و توان روزه دار مناسب است.

عدم حذف سحری با عوارض گوناگونی از جمله افت قند خون و فشار خون، ضعف شدید جسمی و عدم تمرکز، بی حوصلگی و ناتوانی و بوی بد دهان همراه است.

نوع غذاهای مصرفی باید حاوی فیبر فراوان باشد و البته جهت حفظ آب بدن و جلوگیری از تشنه شدن به طور متوالی و ترش کردن زود هنگام از خوردن برنج و خورش های زیاد و پرچرب و تفت داده شده پرهیز کنند.

یکی از بهترین مواد غذایی که می توان در زمان سحری استفاده کرد ‌منابع حیوانی و گیاهی از جمله شیربرنج و یا فرنی غنی از خلال بادام استفاده کرد. بسیاری از افراد تمایل دارند در افطار نان و پنیر همراه با خیار و گوجه‌فرنگی یا هندوانه مصرف کنند در حالی که محققان طب سنتی مصرف پنیر را با مصلح غذایی آن توصیه می‌کنند.

روزه‌داران حتما در افطار پنیر را با سیاه‌دانه یا همراه با گردو و سبزی‌خوردن بخورند چون خوردن پنیر به‌تنهایی یا با خیار و گوجه‌فرنگی و هندوانه به دلیل اینکه سردی است به تدریج باعث ایجاد ضعف در فرد روزه‌دار و مشکلات گوارشی می‌شود.

خرما، گردو، حلوا ارده، عسل، شله‌زرد، سوپ و آش شله‌قلمکار خوراکی‌های گرمی هستند که مصرف آنها در وعده افطار در حد متعادل توصیه می‌شود. با توجه به اینکه مصرف گرمی‌ها ضعف ایجادشده در طول روز را رفع می‌کند، تاکید بر این است که روزه‌داران حتما با گرمی‌ها روزه خود را افطار کنند.

همان‌طور که خوردن پنیر به تنهایی با نان یا همراه با خیار، گوجه‌فرنگی یا هندوانه باعث ایجاد ضعف در روزه‌دار می‌شود و فرد نمی‌تواند تا آخر ماه رمضان به خوبی روزه بگیرد، خوردن ماست هم از نظر طب سنتی توصیه نمی‌شود و برای دریافت کلسیم، پیشنهاد می‌شود روزه‌داران قبل از خواب یک لیوان شیر گرم یا ولرم را با شیره انگور بخورند تا احساس ضعفی هم که در طی روز به دنبال روزه‌داری برای فرد ایجاد شده، رفع شود.

نوشیدن شیر با شیره انگور باعث می‌شود جذب آهن و کلسیم غذا به خوبی صورت بگیرد از این رو مصرف این نوشیدنی به افرادی که دچار کمبود کلسیم و آهن و همچنین مبتلا به پوکی استخوان هستند، پیشنهاد می‌شود.

کسانی که با مصرف شیر، دچار مشکلات گوارشی می‌شوند بهتر است مقدار بسیار کمی شیر را با شیره انگور مخلوط کنند یا فقط از ترکیب آب گرم و شیره انگور این نوشیدنی را تهیه و مصرف کنند. در ضمن مصرف شیره انگور برای مشکلات گوارشی مفید است.

امتیاز شما به مطلب

دوست داشتم: 0
دوست نداشتم: 0
میانگین امتیازات: 0

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *