چگونه یک مغازه سبزی خردکنی برپا کنیم؟

چگونه یک مغازه سبزی خردکنی برپا کنیم؟

پاراف چگونه یک مغازه سبزی خردکنی برپا کنیم؟ : امروزه، بخش زیادی از خانم‌های خانواده شاغل هستند و ساعت‌هایی از روز را در بیرون از خانه و محل کار خود سپری می‌کنند و سال‌های زیادی است که دیگر وقتی برای انجام برخی کارهای غیرضروری خانه نمی‌گذارند و ترجیح می‌دهند از محصولات فرآوری شده استفاده کنند، همین مسئله موجب به وجود آمدن برخی مشاغل و کسب‌وکارهای کوچک برای کمک به خانم‌های خانه‌دار شده است؛ کسب‌وکارهای خدماتی که بیشتر در تلاشند تا کار خانم خانه را آسان‌تر کنند و در عین حال برای خود درآمدزایی مناسبی هم داشته باشند.

یکی از این مشاغل مغازه‌های کوچکی است که در سطح شهر می‌بینید که انواع سبزی‌ها را شسته و خرد می‌کنند یا به‌صورت خشک در اختیار مشتریان قرار می‌دهند در این مغازه‌ها معمولا اقلام دیگری چون آبلیمو طبیعی و برخی ترشی‌ها دیده می‌شود.در ستون امروز قصد داریم فرصت‌ها و تهدیدهای این کسب‌وکار را بررسی کنیم و میزان سرمایه و شرایط سرمایه‌گذاری آن را از نظر بگذرانیم.

آستین ها را بالا بزنید که وقت کار است:

برای شروع این کار قبل از هرچیزی به یک فضای حداقل ۱۰متری نیاز دارید، این فضا می‌تواند در مناطق با تراکم بالا و پرتردد باشد، اینکه در مسیر بازار باشد اصلا مهم نیست ولی اینکه حتماً در محله‌های پرتردد باشد، اهمیت بسیاری دارد.همچنین وجود چنین مغازه‌هایی در مناطق مرکز و بالای شهر که تعداد خانم‌های شاغل به‌مراتب بیشتر است می‌تواند فروش بیشتری را نصیب‌تان کند. برای پاک کردن و شستن سبزی‌ها می‌توانید از اهل خانه کمک بگیرید و اگر چنین امکانی در دسترس ندارید، حداقل یک نفر نیروی تمام وقت برای پاک کردن انواع سبزی‌ها نیاز دارید. همچنین یک نفر دیگر در مغازه برای پاسخگویی به مشتریان و انجام خرید مواد اولیه نیاز است یعنی در کوچک‌ترین حالت به دو نفر نیروی انسانی نیاز دارید.

خود را تجهیز کنید:

از نظر تجهیزات اول از هر چیزی باید مغازه خود را ویترین بزنید یا قفسه‌بندی کنید، چون در این فضای کم قرار است محصولات متنوعی عرضه کنید، پس قفسه‌بندی راه‌حل بهتری است، برای قفسه‌بندی فلزی در یک مغازه ۱۰متری نزدیک ۲میلیون تومان سرمایه نیاز دارید. سایر تجهیزات مورد نیاز این کار شامل یک دستگاه سبزی خردکن با ظرفیت ۱۵کیلو در ساعت، یک دستگاه آبلیموگیر و یک یخچال ویترینی برای نگهداری برخی سبزی‌ها است. دستگاه سبزی خردکن را با حداقل ۲میلیون تومان و یخچال و آبلیموگیر را هم با حدود ۳میلیون تومان می‌توانید تهیه کنید. در نهایت تأییدیه مورد نیاز برای این کار توسط وزارت بهداشت صادر می‌شود که با گذراندن یک دوره ۴۰روزه آموزشی و داشتن یک جواز کار، می‌توانید کسب‌وکار خود را آغاز کنید.

مواد اولیه:

مواد اولیه یعنی انواع سبزی‌هایی را که در این کار نیاز دارید، حتما سعی کنید از دست اول تهیه کنید یعنی خرید از فروشگاه‌ها چون دلال بخشی از سود شما را می‌گیرد و به جیب افراد دیگر می‌ریزد از این رو حتما با کشاورزان و سبزی‌کاران مذاکره کرده و مواد مصرفی خود را از آنها خریداری کنید، در این صورت هزینه تمام شده محصول‌تان پایین‌تر خواهد آمد. همچنین ضایعاتی را که در این کار به وجود می‌آید می‌توانید به شرکت‌هایی که تولید کمپوست میوه‌ها و انواع سبزی دارند، بفروشید.

مشتری مداری:

مواردی که در این مغازه ارائه می‌شود تماما محصولات مصرفی است و همیشه مشتری خود را دارد، اما اغلب می‌بینیم که برخی از مغازه‌های مربوط به این کسب‌وکار پس از مدتی جمع می‌شوند. بررسی‌های گروه «فرصت امروز» نشان می‌دهد اصلی‌ترین دلیل این مسئله نداشتن مشتری ثابت است و مهم‌ترین عامل هم در نبود مشتری ثابت پایین بودن کیفیت محصولاتی است که ارائه می‌شود. در بازار کنونی این کار افراد زیادی وارد شده‌اند که متأسفانه برای سودآوری بیشتر محصولات کم کیفیت و بی‌کیفیت ارائه می‌کنند و مثلاً سبزی‌ها را با ساقه بلند خرد می‌کنند یا انواع لیموهای خراب و گندیده را آب می‌گیرند یا برای صرفه جویی در هزینه آب سبزیجات خود را شست‌وشو نمی‌دهند و همین مسئله موجب شده تا مشتریان خود را پس از یک بار مراجعه از دست بدهند. اما شما فراموش نکنید مهم‌ترین عامل تأثیرگذار در ماندگاری در این کار کیفیت است.

سفارش بگیرید:

علاوه بر محصولاتی که به مردم محلی منطقه می‌فروشید، سعی کنید سری به رستوران‌ها و مکان‌هایی که به کارمندانشان غذا می‌دهند بزنید و سبزی و آبلیموی مصرفی آنها را هم تامین کنید. همچنین در فصول پرکار مانند ایام محرم یا عید نوروز سعی کنید محصولات خود را به‌صورت دپو از چند روز قبل آماده کنید تا در ارائه به مشتری بدقول نشوید.

امتیاز شما به مطلب

دوست داشتم: 43
دوست نداشتم: 6
میانگین امتیازات: 7.17

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *